A világ szórakoztató központja – Las Vegas múzeumai

 

 

Las Vegast a világ szórakoztató központjának tartják, a szerencsejátékok miatt a “bűn városa” jelzővel is gyakran illetik.

Valószínű, hogy kevesen tudják, hogy számos érdekes múzeum is található a városban, amit érdemes megnézni. Van itt gyerekeknek szóló interaktív múzeum, ahol a kicsik bepillanthatnak a tudományok világába  - Lied Discovery Children’s Museum. Az autómúzeum – The Auto Collections and Collectibles – szintén kellemes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak, főleg a család férfi tagjainak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már a közlekedésnél tartunk, akkor régi amerikai gőzmozdonyokat is láthatunk a Nevada State Railroad Museum-ban (vasúti múzeum). Ingyenes repülő kiállításra – Mccarran Aviation History Museum -  is ellátogathatunk, ahol megnézhetjük az 1956-os Thunderbird repülőgépet is.

Érdekes arcehológiai kiállításon megismerhetjük a Moapa Valley (Moapa-völgy) történetét, az egykori anasazi indiánok lakóhelyét. A múzeum neve: Lost City Museum of Archelogy Overton-ban

Akik szeretik a bűvészmutatványokat és a bűvészeket semmiképpen se hagyják kis a Houdini múzeumot a Venetian Resort-Hotel kaszinóban. Természetesen a művészetkedvelők sem fognak unatkozni, hiszen a híres Bellagio hotel és kaszinó ad otthont a Bellagio Gallery of Fine Art, szépművészeti múzeumnak, ahol olyan festők képeit állítják ki, mint Monet, Renoir, Van Gogh és Picasso.

Az építészet szerelmesei semmiképpen se hayják ki a Boulder City/Hoover Dam múzeumot, itt bemutatják hogyan is épült az óriási Hoover gát.

Las Vegas szállodák

Autóbérlés Las Vegasban