Válságturizmus. Irány Amerika!

A magyar turisták is segíthetnek Barack Obamanak rendbe tenni az amerikai gazdaságot?

Az amerikai turisztikai ipar Barack Obamához fordult, hogy együtt próbáljanak meg minél több turistát Amerikába csábítani.
Az US National Tour Association (NTA) December 16.-án fogja bemutatni Obamának a javaslatait, hogy a turisztikai szektor miként segíthet az amerikai gazdaságon.
 
Az NTA elnöke szerint fontos, hogy Obama megismerje miként tud hozzájárulni a turizmus a gazdaság felemelkedéséhez.
 
A turisztikai ipar az, ahol gyorsan teremthetőek új munkahelyek, új bevételek és természetesen az államkasszába befolyó adók.
 
Az új elnöknek két dolgot kell megoldania, az egyik, hogy kisegítse az országot a válságból, a másik pedig, hogy javítsa az Egyesült Államok nemzetközi megítélését.
 
Az USA gazdasága függ a turizmustól, ezért a turizmus segíthet mindkét probléma megoldásán.
Kétség kívül a turizmus nagy szerepet játszik, mivel minden 8 munkavállalóból 1 ebben az iparban dolgozik, és 700 milliárd dollár forgalmat bonyolít.
 
Az Egyesült Államok megítélését segítheti, hogy 10 utazóból 9 elmeséli élményeit a barátainak és ismerőseinek is, illetve azoknak, akik jártak az USA-ban sokkal kedvezőbben nyilatkoznak az országról, mint azok akik soha nem voltak ott.
 
November 17.-től, a magyar állampolgárok is vízum nélkül, könnyebben utazhatnak az Egyesült Államokba, ahol a tervek szerint felkészülten várják az odalátogatókat, hogy azok jó hírüket vigyék szerte a világon.