Utazás az Egyesült Államokba

A vízummentes utazás az Egyesült Államokba, valószínűleg megkönnyíti a belépést az országba, de vajon az odajutás is egyszerűbb lett?

 
Természetesen nem.
A Malév nem túl régen állította le a közvetlen Budapest New York járatát, így közvetlen járatot csak a Delta Air Lines közlekedtetet heti 3 alkalommal Budapestről. A téli menetrend kezdetétől pedig már heti 4 alkalommal köti össze a két várost.
A Delta oldalán egy oda-vissza jegy ára turista osztályon Budapest és New York között 115000 Ft-ra jött ki.
 
Közvetlen utazáshoz szóba jöhet még a bécsi indulás, az Austrian Airlines ajánlatai –szintén New York esetében- egy oda-vissza útra 490 eurótól indultak.
 
Ha nem New York a végső célállomás, akkor szinte minden nagyobb légitársasággal, 1 átszállással elérhetőek a nagyobb városok, mint Washington, Chicago, Los Angeles vagy éppen Florida.
 
Néhány átszállásos utazást kínáló nagyobb légitársaság: Malév (kód megosztással), BA, Lufthansa, Air France, KLM.
 
A legjobb csatlakozások és ajánlatok közötti keresgélést megkönnyítik a repülőjegy keresők, mint például a www.pelikan.hu vagy a www.skyscanner.net.
A járatok közötti átszállási időre mindenképpen érdemes figyelni, nehogy 12 órát kelljen várakozni a következő járat indulásáig.
 
A lehetőségek között ott van az is, hogy besétálunk egy utazási irodába ahol lefoglalják számunkra a jegyet, vagy akár az egész utazást is szállással és programokkal együtt.