Irány Amerika – Autóbérlés az USA-ban

Ha szeretnénk távolabbi helyekre is eljutni, és a hatalmas országot felfedezni, akkor az autóbérlést semmiképpen ne hagyjuk ki.

Amerika nagyon „autófüggő” ország, így az autókölcsönzés is kedvező áron elérhető –már napi 5-6000 Forintért- a reptereken és szinte minden városban.

Minden bérautó automata váltóval rendelkezik, így a sebesség váltásra nem kell figyelni.

Ami a biztosítást illeti, nagyon jó lehetőségek vannak, a törésbiztosítás (casco) és lopásbiztosítás is az árban van, általában önrész nélkül az európai utazók számára.

Viszont figyelni kell arra foglalásnál, hogy néhány autókölcsönző, csak az Egyesült Államok lakosainak elérhető árakat tüntet fel, ezek nem tartalmaznak biztosítást (általában a hitelkártyájuk biztosítási fedezetet nyújt).

Ha így foglalnánk, akkor az autót nem adják ki, vagy igen drágán, a helyszínen kell megkötni a biztosítást.

Tehát, egy kedvezőnek látszó dollárban megadott ár esetén, mindenképpen meg kell győződni arról, hogy az nem csak a helyiek számára érhető el, és tartalmaz biztosítást is.

Mindenképpen érdemes még indulás előtt tájékozódni az árról és foglalni, mert a reptereken már nem nagyon lesz lehetőség az árak összehasonlítására.

 

Az egyirányú autóbérlés: Ha szeretnénk minél többet látni, akkor ez jó választás lehet, és megoldható, hogy pl. az autót San Franciscoban vesszük fel és San Diegóban adjuk le. Néhány esetben ez a szolgáltatás már az árban van, de elképzelhető, hogy a helyszínen kell fizetni.

 

Vezetői engedély: A bérautó átvételéhez nemzetközi vezetői engedélyre van szükség, amit az okmányirodákban lehet igényelni. A vezetői engedély csak ezzel együtt lesz érvényes. Ezek mellé még legalább 1 éves vezetési tapasztalatot határoznak meg.

 

Korhatár: Minimum 21 év, de 21-25 éves vezető esetén felárat számítanak fel. 25 év fölötti vezetők esetében nincs felár és felső korhatár sem.

 

Tankoláskor gyakran előre kell fizetni, a mennyiséget gallonban mérik

1 gallon= kb. 3,78 liter.

 

Az útvonalat mindenképpen érdemes előre megtervezni, még indulás előtt. Persze a GPS használata nagyban megkönnyítheti a tájékozódást. Azért szánjunk időt a térkép tanulmányozására is.

 

Autóbérlés az Egyesült Államokban, online foglalással itthonról.