3 autóstúra tipp Orlandóból

 Orlando nemcsak Disneyland-ről szól. Nagyon sok látnivalót “rejteget” a Sunshine State, amit csak az lát, aki veszi a bátorságot, a kormány mögé ül és felfedezi Orlandót.

Megcsodálhatjuk Orlando kevésbé ismert strandjait, “sellőket” kaphatunk lencsevégre és ha szerencsések vagyunk, akkor megnézhetünk egy igazi űrhajó kilövést is. Vágjunk hát neki ennek az izgalmas amerikai autóstúrának!

Titusville, FL

(50 perc Orlandótól)

Three, two, one, blast off!”

Ha űrhajó kilövést szeretnénk megnézni, akkor jó helyen járunk, Titusville-ben erre lesz lehetőség, csak vigyünk magunkkal valami ülőalkalmatosságot, napernyőt és egy kis behűtött üdítőt, így kellemesebben várakozhatunk a nagy pillanatra. Laptopunk még fel is tudja venni a Wifi jelet és élőben hallgathatjuk/láthajuk, hogyan búcsúzkodnak az asztronauták a családjuktól.

Ha éppen nincs kilövés, akkor se keseredjünk el, a Kennedy Space Center még mindig vár minket, itt bepillantást nyerhetünk az űrhajózás világába.

fotó:Juliet Qureshi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flagler Beach, FL

(1 óra 10 perc Orlandótól)

Megfogalmazódhat bennünk a kérdés, hogy milyenek lehettek Florida strandjai régen? Nos, először is, nem voltak óriási bevásárlóközpontok és gyorsétterem láncolatok a strandok közelében, éppen úgy néztek ki, mint Flagler Beach manapság. Aki nyugalmat keres, a tenger morajlását szeretné hallani, vagy szörfözni támad kedve, akkor Flagler Beach az ideális úti cél.

Néhány apró üzlet és étterem található itt, valamint péntekenként és szombatonként az ún. Farmer’s Market, ahol friss gyümölcsöt, tengeri halat, pékárut vásárolhatunk. A strand megközelíthető a mólótól (fishing pier), a Scenic and Historic A1A Coastal Byway és a Gamble Rogers Memorial State Recreation Area irányából.

Weeki Wachee Springs
(1 óra 35 perc Orlandótól)

Ha eddig nem hittünk a sellők létezésében, akkot most minden kétségünk szertefoszlik, Weeki Wachee Springs-ben ugyanis egy sellő show-nak lehetünk szemtanúi. 500 férőhelyes színháza a víz szintje alatt található – természetesen mi nem leszünk vizesek a “Little Mermaid” (kis hableány) előadás alatt – csak a sellők.

Hajózhatunk a Weeki Wachee folyón is, nyaranta pedig az egész családnak nagy élmény a Buccaneer Bay water park, ami Amerika egyetlen, forrásvízzel táplált vízi parkja.

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó:Anne Sponholtz

Természetesen ha autóstúrára indulunk Orlandóból szükségünk lesz minden kényelmet kielégítő szállásra is >>> Orlando hotelek

Autóstúránk elengedhetetlen kelléke a bérautó, melyet érdemes lefoglalni időben a kedvezőbb ár érdekében >>> Autóbérlés Orlando

3 autóstúra tipp a térképen