Legszebb strandok az USA-ban – Nyugati part

Csodálatos strandok nem csak Floridában és Kaliforniában vannak az USA-ban, nagyon szép és kevésbé zsúfolt tengerpartokat találunk pl. Washington államban is.

San Juan sziget, Washington állam:
A természetkedvelők paradicsoma, a szigetről bálnanéző túrákat is indítanak, a bátrabbak kajakot is bérelhetnek és úgy is felfedezhetik a környező vizeket. Lélegzetelállítóan szép helyeken túrázhatunk, strandolhatunk a San Juan szigeten.
Itt nincs nyüzsgés, tolakodás, forgalmi dugó, még közlekedési lámpák sem, csak friss levegő és nyugalom.
Látni kell Friday Harbor gyönyörű, mesébe illő favázas házait, hangulatos tengerparti éttermeit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látnivalók a szigeten: (ingyenesen látogathatók)
  • Lime Kiln State Park: nemzeti park, lesétálhatunk a Dead’s Man Bay-be, ami egy sziklás partszakasz, de a gyerekek is biztosan élvezni fogják. Még fókával is találkozhatunk itt!
  • San Juan Island múzeum és szoborpark: San Juan Islands Museum and Sculpture Park – egy hatalmas park a Wescott Bay partján, ahol túrázás közben lépten-nyomon modern szobrokba “botlunk”
  • San Juan Island National Historical Park: túrázásra szintén kiváló hely, induljunk el a Picket’s Lane úton a South Beach felé, majd Cattle Point-hoz, egy világítótornyot is megcsodálhatunk itt
 
Olcsó étterem a San Juan szigeten Vic’s Driftwood Drive Inn-je (cím:25 2nd St., Friday Harbor, tel: 360 378 8427)5-10 dollárból már bőséges lakomát csaphatunk.


Nagyobb térképre váltás

 
 Long Island Beach, Washintgton állam:
Long Island Beach egy igazi családi nyaralóhely az USA-ban. Érdekes múzeumok, hangulatos éttermek, szórakozóhelyek és üzletek gondoskodnak róla, hogy ne unatkozzunk itt. Vitorlázni indulhatunk, de lovagolhatunk is a tengerparton. Számos világítótornyot, nemzeti parkot csodálhatunk meg Long Island Beach-en.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Látnivalók a környéken:
  • Cranberry múzeum / 2907 Pioneer Road, 360 642 5553/: (áfonya-cranberry) ahol bemutatják mi mindent lehet készíteni ebből a finom kis bogyóból
  • Long Beach: több km hosszú csodálatos tengerpart
  • Marsh’s Free Museum: egy ingyenes kagylómúzeum / 409 S. Pacific Ave., 360 642 2188/ 
Érdemes betérni Laurie’s Homestead Breakfast éttermébe, ha egy kiadós és olcsó ($7 -10), igazi amerikai reggelire vágyunk. /4214 Pacific Way, Seaview, 360 642 7171/
 


Nagyobb térképre váltás