Tamiami autós túra Florida szívében

 Ez az érdekes nevű autós túra 443 km hosszú, a US Highway 41-en keresztül. Északi kiindulópontja Tampa, végállomása délen pedig Miami. Ezen az útvonalon felfedezhetjük Florida legérdekesebb tájait.


Nagyobb térképre váltás

Első megállóhelyünk lehet Gibsonton, ahol mindenütt Al Tomaini nevével találkozhatunk. Hogy ki volt ő? A világ legmagasabb embere (223.5 cm), aki egész életén át cirkuszi mutatványosként dolgozott és a Gibsonton Giant’s Camp nevű részén telepedett le, amikor visszavonult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő megállóhelyünk Fort Myers Beach, ami golfpályáiról és az aligátorokról híres, és természetesen fehér homokos strandjáról. Amerika legkisebb postája is ezen az útvonalon található, csak nagyon figyelni kell, hogy el ne szalasszuk (79.1 mérföldnél figyeljünk nagyon).

A Skunk Ape Research Headquarters (40904 Tamiami Trail East) egy különleges, vagy nevezhetjük bizarrnak is, múzeum/központ, itt minden megtudhatunk az Everglades nemzeti parkban lakó yetiről – ha egyáltalán létezik ilyen(?) .

Ne felejtsünk el ellátogatni a Miamiban a Gator Parkba sem, itt kipróbálhatjuk a híres légpárnás hajókat és közben megcsodálhatjuk a park félelmetes élővilágát is – aligátorok, kígyók.

 

Floridai szálláshelyek

Autókölcsönzés Floridában