Grand Canyon túra Arizonában

 A Grand Canyont, azaz a Nagy szurdokot, Arizóna államban, több mint 6 millió év alatt hozta létre, vájta ki a Colorado-folyó. A Grand Canyon 446 km hosszú, szélessége pedig 6,4 km-től 24 km-ig terjed. Mélysége egyes helyeken a másfél métert is meghaladja. Az amerikai őslakosok szent helye volt a kanyon, az első európai, aki itt járt, a spanyol García López de Cárdenas volt.

A legnagyobb része a Grand Canyon Nemzeti Parkban/Grand Canyon National Park fekszik, ez volt egyébként az USA 15. nemzeti parkja, Theodore Roosevelt elnök volt a kanyon megőrzésének fő támogatója.

A túra az északi peremtől – North Rim – indul, és a kanyon déli pereménél – South Rim - ér véget.

Májustól októberig érdemes látogatni, az időjárás ilyenkor a legkedvezőbb.

Szánjunk rá legalább 3-5 napot.

A lélegzetelállító kilátás garantált a túra során, a túrázók paradicsoma ez a hely; bár nem árt óvatosnak lenni, nyáron nagy a hőség. Sokan raftingolnak is itt – whitewater rafting. Akik kevésbé kalandvágyóak, azok felszállhatnak a Coconino Canyon Train/vonatra, a 90 perces, 38 km-es túra során kényelemben fedezhetjük fel a kanyon szépségeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik érdekes túrán és résztvehetünk, ez pdig nem más, mint a Grand Canyon Skywalk, a Hualapai indián törzs alapította ezt a különleges látogató központot, ahol egy patkó alakú hidat építettek, amelynek átlátszó az alja, és mindez 1100 m magasan(!!), csak a bátraknak, ja és ne legyen tériszonyunk se. Kb. 80-100 dollárba kerül egy ilyen túra. A videó magáért beszél:

 

Tipp: a Nemzeti Park felé vezető úton – Kaibab National Forest területén - érdemes megnézni még az itt őshonos ponderosa fenyőt, valamint a 161 km²-en húzódó kiégett erdőket is, nagyon szomorú látvány, még a 2006-os nagy tüzekben pusztultak el.

Autóbérlés az Egyesült Államokban

Szálláshelyek a Grand Canyon Nemzeti Parkban