Gyerekekkel Seattle-ben

 Seattle az USA északnyugati régiójának legnagyobb városa, Washington államban található. Nemcsak felnőtteknek, de gyerekeknek is izgalmas felfedezni ezt a közel 600 ezer lakosú várost.

Kirándulásunkat kezdhetjük a Space Needle elnevezésű, 158m magas toronyban (Seattle Centre-ben található), ahonnan – szép idő esetén -  360°-os panoráma tárul a szemünk elé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyerekeknek érdekes lehet az Experience Music Project, ami nem más, mint egy sci-fi múzeum és egy interaktív zenei múzeum.

A Pike Place Market Seattle piaca, érdemes a délelőtti órákban ellátogatni ide, mindent meg lehet itt kapni, ami szem-szájnak ingere. Utcazenészek szórakoztatják a piac látogatóit, de ebben a negyedben van a legtöbb étterem, bár is, valamint a világ legelső Starbucks kávézója (a cég ugyanis seattle-i).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel sajnos a városban sokat esik az eső, nem árt felkészülnünk a “beltéri programokból” sem, de semmi pánik, Seattle-ben erre is van lehetőség. A Seattle Aquarium vagy a Children’s Museum kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a kicsiknek (no meg persze a nagyoknak is).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha egy kis friss levegőt szeretne szívni a család, akkor irány a Woodland Park Zoo, Seattle állatkertje, vagy Alki Beach elnevezésű strand, ami egy 3km hosszú fehérhomokos tengerpart Nyugat-Seattle-ben. Nagyobb gyerekeket elvihetjük túrázni a Mount Rainier Nemzeti Parkba is, kb. 3 órás autósút Seattle-ből.

Autóbérlés az USA-ban

Szállodák Seattleben