Bostoni látnivalók – Boston 2 percben

 Boston Massachusetts állam fővárosa, az USA legrégebbi metropoliszai közé tartozik, a Massachusetts-öböl partján fekszik. Sokan emlegetik Bostont az “Amerika sétáló városa” (America’s walking city) néven, mivel rengetegen sétálnak a városban, nagyon népszerű lakói körében.

Számos filmet forgattak itt a városban, sok helyszínt fel is ismerhetünk.

 A város egyik legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, a legizgalmasabb negyede pedig a Downtown Crossing, ahol rengeteg üzletet találunk, itt van a híres bostoni Chinatown is.

 

 

Boston további híres épületei, parkjai a Bostoni Athenaum, a Boston Common and Public Garden, az Old State House, a Quincy Market, az Old North Church és a Commonwelth Avenue, ami Boston leghíresebb sugárútja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2 napos Go Boston card megvásárlásával gyorsabban és olcsóbban juthatunk be Boston legtöbb múzeumába, galériájába is; ilyen pl.  Museum of Fine Arts (Titian, Tintoretto és Veronese kiállítás van éppen most) vagy a John F Kennedy Library and Museum (naponta nyitva 9-17 óra között).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretnénk madártávlatból megcsodálni a várost, akkor ne hagyjuk ki a Skywalk Observatory-t a Prudential Center ötvenedik emeletén. 360 fokban rálátunk a városra, tiszta idő esetén New Hampshire hegyei is látszanak (belépő:$12). Megkereshetjük Alexander Graham Bell házát, vagy John F Kennedy egykori rezidenciáját is.

A keleti part bálnáit is megcsodálhatjuk Boston környékén, a Mass Bay Lines Whale Watch nevű hajóscég 4 órás bálnafigyelő hajókirándulásokat szervez hétfőtől péntekig. Kihagyhatatlan látnivaló (a Go Boston card-dal ez is ingyenes).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boston repülőtere a Logan nemzetközi repülőtér népszerű bérautó felvevőhely Bostonban.

Bostoni olcsó szálláshelyek