Mit érdemes megnézni New Yorkban?

Vigyázat: nem tipikus turistahelyek!! 

A Big Apple, azaz a Nagy Alma, New York számos látnivalóval várja a turistákat. A legtöbben megcsodálják a Szabadság-szobrot, Ellis Island-ot, a város legmagasabb épületét – az Empire State Building-et. Ennél azonban sokkal többet tartogat ez az izgalmas, sokszínű, multikulturális metropolisz.

Olyan helyeket szeretnék bemutatni most, amit általában jól elrejtenek a turisták szeme elől, viszont ahhoz, hogy igazán megismerjük New York-ot, meg kell néznünk ezeket a különleges helyeket.

Brooklyn botanikus kert: a virág- és növénykedvelők paradicsoma New York szívében. Érdemes előre megnézni a park oldalát, mert ezek a new yorkiak mindig kitalálnak valamit, legyen szó kosztümös felvonulásról vagy esti borozgatásról ebben a csodálatos parkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem kell ahhoz több száz dollárt kifizetnünk, hogy jó zenét hallgassunk a városban pl. a Washington Square Parkban szinte minden nap jobbnál-jobb együttesek játszanak, mégpedig ingyen.

Harlem hírneve nem éppen a legjobb a világon, viszont itt található a kellemes hangulatú St Nick’s Jazz Pub, ahová a helyiek járnak jó kis dzsesszt hallgatni esténként. Az együttes tagjai közé tartozik  Paul Hawthorne, aki olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Miles Davis, Billie Holiday vagy James Brown, de hétfő esténként neki ez az “otthona”, itt érzi igazán jól magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha különleges múzeumokat szeretnénk megnézni, akkor lárogassunk el Chelsea-be, az Art Gallery District-be, ahol minden csütörtök este találkozhatunk New York művészeivel, munkájukkal, sőt még egy italra is meghívnak minket. Itt nézhetjük meg pl. Chuck Close több mint 2 méteresre felnagyított fotóját Brad Pittről, valamint számos érdekes festményt, fotót, szobrot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biztosan, hogy meg fogunk éhezni, ha a Nagy Almában járunk, és szerencsére rengeteg, megfizethető kis étterem/bisztró/étkezde/kávézó áll a rendelkezésünkre. Ilyen pl. a Diner Williamsburg-ben, Brooklyn-ban, ami nem más, mint egy 1920-as “étkező kocsi” átalakított változata; vagy ellátogathatunk a Magnolia Bakery-be (pékségbe), ahol nagyon finom cupcake-et kóstolhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régiséggyűjtők figyelem! A legtutibb régiségeket NY-ban a Hell’s Kitchen Flea Market-en (bolhapiacon, belépés ingyenes) vehetjük meg, van itt minden antik ékszerektől, ruhákon át festményekig. Ha antik szuvenírt szeretnénk hazavinni, akkor irány az Evolution a Soho-ban.

Folyt. köv...

Autókölcsönzés New Yorkban

New York szállás