New York-i látványosságok – nem turistahelyek!

Amit a new york-iak elrejtenek a turisták szeme elől

Már az előző részben írtam olyan new york-i látnivalókról, amiről nem igazán számolnak be az útikönyvek, sem az idegenvezetők.

Rengeteg olyan bár és étterem van például a városban, amiről a gyanútlan látogató nem is sejti, hogy az ami. Ezek közé tartozik a találóan  The Back Room-nak nevezett  bár is, ami az amerikai alkoholtilalomnak állít emléket. A Norfolk Street 102 szám alatt egy LES Toy Company felirat látható, ahol egy kétes kinézetű lépcsőn lejutunk egy ajtóhóz és szezám, tárulj egy hangulatos bárban találjuk magunkat, ahol a koktélokat teáscsészében,  sört pedig barna zacskóba tekerve szolgálja fel nekünk a csapos. Bizony az 1917-től csak így juthattak alkoholhoz az amerikaiak. Aki ide betér egy italra, az biztosan nem fogja elfelejteni ezt a különleges helyet.

A koktél:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New York-ról a legtöbb embernek a felhőkarcolók, az Empire State Building jut az eszébe, de ha vízi taxira vagy kompra szállunk, akkor eljuthatunk a Water Taxi Beach-re is, ahol mezítláb sétálgathatunk a homokban, igaz a pálma fák nem igaziak, de a bárban piña coladat szolgálnak fel, éppen úgy, mint Manhattenben (bár az kicsit távolabbra van innen).

 

 

 

 

 

 

 

 

Water Taxi Beach 

Talán a legérdekesebb virágbolt is New Yorkban található – Sycamore Flower Shop – ahol a sör mellé egy csokor virág is jár:). Nappal virágbolt, este viszont egy menő bár jól erejtve a virágcserepek mögött.

New York egy igazán különleges hely, nem véletlen a mondta róla Henry James, hogy:

New York is appalling, fantastically charmless and elaborately dire.”

Amit úgy fordítanék, hogy  NY megdöbbentő, fantasztikusan otromba és választékosan szörnyű. (aki jobb fordítást talál erre, szóljon).

 

-----

Autókölcsönzés New Yorkban

New York szállás 

A "virágos bár"