Hálaadás ünnepe Los Angelesben

 A hálaadás azaz Thanksgiving egy igazi észak-amerikai ünnep, amit eredetileg azért ünnepeltek, hogy az őszi betakarítások után hálát adjanak Istennek a termésért. Amerikában november hónap negyedik csütörtökén tartják, ebben az évben november 26-án (Kanadában október 12-én ünneplik).

Az elengedhetetlen hálaadási pulyka

Különleges élményben lehet részünk, ha Los Angelesbe látogatunk ebben az időszakban. Az idő Kaliforniában még novemberben is kellemes, habár egy kis esőre számítani kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los Angelesben a halottak napjának – Dia de los muertos- ünneplése különösen a spanyol ajkú lakosság körében elterjedt. Egy érdekes kiállítást tartanak minden évben, amelynek neve – Day of the dead, deadly stylish – különböző művészeti alkotásokat, performance-okat nézhetünk meg, utcai fesztiválon vehetünk részt. Kicsit másképpen ünneplik a halottak napját, mint Európában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen jelmezekbe öltöznek halottak napján

Annak ellenére, hogy itt télen sincs túl hideg, mégis korcsolyázhatunk LA-ben is, mégpedig a Pershing Square-en nov.16-tól egészen 2010 jan.18-ig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem vetjük meg a kulináris élvezeteket, akkor ellátogathatunk a Los Angeles-i Nemzetközi Tamale Fesztiválra is, ahol több 100 tamale árus (Mexikóból, Costa Ricából, Kubából, El Salvadorból, Guatemalából, Hondurasból, Panamából) méri össze a tudását. A tamalet otthon is elkészíthetjük, egy jó kis recept itt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tamale árusok

November végétől, esténként csodálatos fényjátékban gyönyörködhetünk a Griffith Parkban LA-ben.

----

Autóbérlés Los Angelesben

Los Angeles szállások

-----