Közeledik a Black Friday, azaz a "fekete péntek" az USA-ban

Már csak kettőt kell aludni és megindul a karácsonyi bevásárlószezon Amerikában is. Minden évben november 27-én emberek tömegei indulnak és kezdik meg a karácsonyi bevásárlást.

A "fekete péntek" kifejezés nagyon érdekes, ugyanis Philadelphiából ered és elsősorban a kereskedők sűrű forgalmára utal. Ekkor kezdenek a pirosból (ami ugye a veszteség jele a könyvelésben) a feketébe átmenni (nyereség jele).

A legnagyobb amerikai bevásárolóközpont, mint a Sears, Best Buy, Macys és a Walmart nagyon kedvező árakat tartanak és ezen a napon 24 órát is nyitva tartanak.

Ezen a napon az emberek is kicsit "megőrülnek", tavaly pl. egy Walmart alkalmazottat halálra tapostak az emberek, amikor is egy üvegajtót betörtek reggel 5 órakor, hogy elsőként érjenek be az üzletbe. Kaliforniában, Palm Desertben pedig ketten összeszólalkoztak és lelőtték egymást a Toys R Us üzletben. (egy játékbolt könyörgöm!!)

Fekete pénteken tehát nem árt az óvatosság.

Temészetesen az ilyen és ehhez hasonló esetek meglehetősen ritkák és azért lehet nyugodt hangulatban is megkezdeni a karácsonyi bevásárlást.

-------------------------

Szálláshelyek az USA-ban

Autókölcsönzés Amerikában

 Aki szereti a tömeget...