Micsoda? Karácsonyi bevásárlás Las Vegasban?

Igen, bizony hihetsz a szemednek kedves Olvasó! Európából egyre többen indulnak karácsonyi bevásárlásra Las Vegasba. Az elmúlt években a “Nagy Alma” New York volt a favorit, de Vegas kezdi leszorítani a dobogóról.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hogy miért is?
Először is az idő még decemberben is melegebb mint New Yorkban, még most télen is 14-17 fok van.
Másodszor ebben az időszakban nagyon olcsóak a szállodák is, ebben természetesen közrejátszik a recesszió is. Míg pár évvel ezelőtt egy ötcsillagos hotel egy éjszakára 500USD-ba (kb.90e Ft) került, most ugyanezért csak 100USD-t (18e Ft) fizetünk! Szerintem nem hangzik rosszul! 8 dollárért (1400Ft) már jól lakhatunk az “ amennyi belédfér” büfékben. Ráadásul ingyenes show-kon is résztvehetünk a hotelben és még kedvező áron egy helikopter túrára is befizethetünk a Grand Canyonhoz.

Ha kevesebb pénzt szánunk a szállásra, akkor érdemes Las Vegas “Strip” nevű részén szállást keresnünk, itt már akár 20 dollárért (kb.3600Ft) is megszállhatunk egy éjszaka a Sahara Hotelben vagy a Circus Circus-ban. Ha kedvesek vagyunk a recepcióssal egy mosolyért még egy upgrade-et vagy 1-2 ingyen éjszakát is “hozzácsapnak” a foglalásunkhoz.
 
Ha a pénztárcánk megengedi és kicsit többet tudunk szánni a szállásra, akkor érdemes pl. Red Rock Casino hotelben megszállnunk, ahol 2 éjszaka 2 főnek 250USD-ba ( kb.45e Ft) kerül, de kapunk egy 200 dolláros vouchert (36e Ft), amit a hotelben ételre, italra, spa kezelésekre költhetünk, így a szállás nem kerül többe nekünk 16 dollárnál (fejenként/nap).
 
Már a híres Trump Tower-ben is eltölthetünk egy éjszakát 89USD-ért (16e Ft), ami nem is olyan rossz. Még hátizsákos turisták is feltűnnek TT-ben, ami pár éve természetesen még elképzelhetetlen lett volna.
 
Vegasban hatalmas outletek is vannak, ahol a legtöbben a karácsonyi bevásárlást végzik Európából. Dizájner ruhákat, cipőket és egyéb kiegészítőket az európai árak töredékéért vásárolhatunk ezekben a hatalmas bevásárló központokban.
 
Megfordulhat a fejünkben, hogy vajon miért ez a nagy harc a vendégekért? Nehéz elhinni, de a recesszió még ezt “kaszinó paradicsomot utolérte”, a munkanélküliség 3.8%-ról 12.3% ugrott. A hírek szerint 2010-re még kedvezőbb ajánlatokkal fognak előállni a hotelek. Tehát nincs más hátra, csak egy jegyet foglalni Vegasba (na és persze ne felejtsük el kitölteni az ESTA-űrlapot sem!!)
 
Ha Vegasban járunk semmiképpen se hagyjuk ki a Grand Canyont, legegyszerűbb, ha autót bérlünk. (Amerikában az is olcsóbb, mint Európában.)
 
A Red Rock szálloda patio étterme...