Miami USA nevezetességek - Korall kastély

 Már korábban ís írtam Miami nevezetességeiről, de a Korall kastélyról még nem számoltam be. No nem egy középkori kastélyra kell ám gondolni, annál azért modernebb, de annál érdekesebb.

 

Edward Leedskalnin lett származású volt és elhatározta, hogy a barátnőjének egy kastélyt épít szobrokkal tarkítva korallból. 1923-tól 28 éven keresztül dolgozott ezen a különös projekten, az alkalmazott építési technika titkos maradt, halála után is csak találgattak, hogy hogyan készült ez a különleges remekmű.

A sors fintora, hogy Agnes Scuffs, Ed barátnője és menyasszonya, egy nappal a esküvő előtt meggondolta magát és sohasem házasodtak össze, ezért is állított emléket szerelmüknek a lett "szobrász és építész". Saját két kezével, minden segítség nélkül 1100 tonna korallkövet mozgatott és munkált meg.

Az év minden napján nyitva tart a kastély, túrán körbevezetnek minket és sok érdekességet megtudhatunk még Florida történelméről is.

Még Billy Idol klipjében is megjelenik egy pillanatra a hely, ugyanis ő is Ed szerelméről "Sweet Sixteen"-ről énekel, Agnes 16 éves volt, 10 évvel fiatalabb Ednél.

Ez a kirándulóhely ideális családok számára is, a belépő is elfogadható árú $9.75/fő, gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes, 6 éve kor felett pedig $5.00.

Ha időnk engedi, mindenképpen látogassunk el erre a különleges helyre.

Autóbérlés Miami repülőtér

Miami szállodák