Gatorland - Florida aligátor fővárosa

 Aki Floridában jár, annak a Gatorland a kihagyhatatlan programok közé tartozik. Egy igazi különlegesség, ami egyben félelmetes, de mindenképpen fontos látnivaló. Az Orlando és Kissimmee között húzódó hatalmas parkot évente több millió turista látogatja. Nem véletlenül, hiszen aligátorok és krokodilok ezrei laknak itt már 1949 óta, amikor Owen Godwin megalapította ezt a különleges ún. "theme parkot". (Ami azóta is a Godwin család magántulajdonában van.)

"Turtles are reputed to be very adaptable to life's traumas.... like an alligator or two resting on their shell" ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: turtlemom_nancy Flickr

Megfigyelő tornyokból nyerhetünk bepillantást ezeknek a veszélyes hüllőknek az életébe, még aligátor és krokodil etetésen is részt vehetünk! Természetesen nemcsak hüllőkkel találkozhatunk, vannak itt csodálatos rózsszín flamingók a park Falmino Lagoon részén, vagy például Lorikeet papagájokkal is - közvetlen közelről ismerkedhetünk ezekkel az apró, de annál csodálatosabb színekben pompázó kis papagájokkal. A gyerekek különösen szeretik a parknak ezt a részét. (Very Merry Aviary).

Még vonatra is szállhatunk és így kényelmesen körbejárhatjuk a park legnagyob  részét. A Gator Gully Splash Park elnevezésű részen pedig a gyerekek felfrissíthetik magukat a, jól jön ez a floridai melegben:)

"I've been to the dentist several times so I know the drill" ~ Happy FRISKY Friday ~

A Gatorland-be különböző napi/heti és éves jegyeket lehet megvásárolni. A felnőtt napijegy 22.99 dollár, gyerekeknek pedig 14.99 dollár a belépő. A Gatorland minden nap 9-től délután 5-ig nyitva tart. Bővebb info a parkról itt>>

 

 

Autóbérlés Floridában

Florida szállás