Tampa látnivalók - Florida városai

Tampáról már korábban született egy blogbejegyzés, aki viszont még több információt szeretne megtudni erről a Florida állambeli városról, az olvasson tovább. 

Tampa a Hillsborough-öböl és az Old Tampa-öböl találkozásánál található, egyébként ez a két öböl alkotja a Tampa-öblöt. A város területe 441,9 km², ennek 34.31%-át (151,6 km²) víz borítja.

Tampa éghajlata szubtrópusi, melyet leginkább a sok napsütés jellemez.  A csúcshőmérséklet 18 és 35 °C között mozog, még télen sem süllyed le a hőmérséklet 0 °C alá. Nyaranta viszont magas a páratartalom, a nappali csúcshőmérséklet ekkor kb. 32 °C, ekkor a zivatarok is gyakoriak. Gyakran előfordulhat jégeső is. A hurrikánszezon júniustól novemberig tart, a legsúlyosabb 70 éve volt utoljára.

****

 

****

 

Tampa látnivalói

  • Tampa Bay History Center:ha érdekel minket Tampa történelme (sporttöténelme is), akkor mindenképpen látogassunk el ide. Egy igazi interaktív múzeum, ami kicsiket és nagyokat is egyaránt érdekelhet. Felnőtteknek 12 dollár a belépődíj, gyerekeknek pedig 7 dollár (3 év alattiaknak ingyenes)
  •  Lowry Park Zoo:az USA elsőszámú és legnépszerűbb (legéredekesebb) állakertje. 1500 különféle állatfaj él több mint 56 hektár területen. Itt szinte minden állatfaj megtalálható, ráadásul résztvehetünk állatsimogatáson és egyéb érdekes programokon is.
  • Channelside:ez tulajdonképpen Tampa szórakozónegyede, ahol lehet vásárolgatni, IMAX moziba menni és az USA egyik legfelkapottabb bowling pályáját kipróbálni (érdemes előre időpontot foglalni, mert nagyon népszerű).

Ezenkívül ilyen látnivalókban gyönyörködhetünk még: 

Tampa Skyline-2

Tampa Performing Arts Center

Tampa Lowry Park Zoo

Tampa Theater