Fort Lauderdale látnivalók

Fort Lauderdalet nem véletlenül nevezik az USA Velencéjének hiszen legalább annyi vízi út van itt mint Olaszországban, 260km vízi út és több, mint 100 jachtkikötő. Azonban nem csak vízből van itt elég, hanem különféle szórakozási lehetőségekből is. Vegyük csak sorra mit érdemes ebben a szép és izgalmas floridai városban csinálnunk.

Strandok:
Fort Lauderdale strandjait semmiképpen se hagyjuk ki, hiszen világhírűek. A legnépszerűbbek közé tartozik Fort Lauderdale Beach a csodálatos sétányával, vagy éppen a családbarát Pompano Beach, de Lauderdale-By-The-Sea is említést érdemes helyes kis halászfalujával és homokos strandjával.

Fort Lauderdale Beach

Természetjárás:
Florida és kellemes időjárása lehetőséget biztosít, hogy a szabadban is kiránduljunk. Ellátogathatunk a 40percnyi autóútra fekvő Everglades nemzeti parkba, de ha nem szeretnénk ennyit autózni, akkor érdemes megnézni a Sawgrass Recreation Parkot, ami legalább olyan felejthetetlen élményt nyújt, mint az Everglades. A Butterfly World bepillantást nyújt számtalan lepkefaj (több mint 10 ezer él itt) és honos madarak életébe, szintén kihagyhatatlan látnivaló. A Flamingo Garden pedig a madarak szerelmeseinek a mekkája.

P3030061

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vásárlás:
Aki vásárolni szeretne a városban, az sem fog csalódni, bár Fort Lauderdale azért még nem veheti fel a versenyt Miamival, ami az üzletek mennyiségét jelenti. Ha szeretnénk jó minőségű, de megfizethető árú ruhákat, használati tárgyakat stb. akkor ne hagyjuk ki a Sawgrass Mills nevű diszkont bevásárló központot. Ha érdekesebb butikok vagy éppen galériák érdekelnek minket, akko pedig irány a Las Olas Boulevard, ahol mindezt megtaláljuk.

Szórakozás:
Szórakozás területén természetesen Fort Lauderdale nem tudja felvenni a versenyt a 30perc autóútnyira található Miamitól, de azért itt sem fogunk unatkozni. Megihatunk egy hűsítő koktélt a sétányon vagy éppen ellátogathatunk a Jungle Queen Riverboatra, ahol elkölthetünk egy kellemes vacsorát is.

Autóbérlés Fort Lauderdaleben

Fort Lauderdale szállás

Jungle Queen