Atlanta látnivalók - 1. rész

Atlanta Georgia államban található, egy igazi metropolisz, ami az 1996-os Olimpiára rengeteg változáson ment keresztül. Tömegközlekedése kiváló, számtalan hotel található a városban és nem utolsósorban rengeteg látnivalóval várja az idelátogatókat.

  1. Georgia Aquarium: a 2005-ben megnyílt akváriumot az első évében több mint 3.6 millió turista látogatta, azóta is hatalmas népszerségnek örvend. Atlanta egyik legfontosabb látványosságai közé tartozik.
  2. World of Coca-Cola:Coca-Cola kiállítás, amely bemutatja a kóla történetét, legjobb és leghíresebb reklámokat, megismert minket a gyártásai folyamattal és természetesen a kirándulás végén kóstolót is kapunk a híres nedűből.
  3. Martin Luther King, Jr. National Historic Site: tulajdonképpen egy múzeum, amely bemutatja a híres amerikai polgárjogi harcos életét és munkásságát. Sírja is itt található az 1968-ban merénylet áldozatául esett politikai aktivistának.
  4. Centennial Olympic Park: Az 1996-os olimpiai játékok helyszíne, amely azóta is nagyon közkedvelt az ittlakók és a turisták körében is. Hatalmas parkjában egy nagyon érdekes interaktív szökőkutat is megnézhetünk, rengeteg játszótér is található itt valamint kiállítások. Nyaranta számos fesztiválnak és egyéb rendezvénynek ad otthont a park, mindenképpen érdemes ide is ellátogatni.
  5. Woodruff Arts Center/The High Museum of Art: Atlanta legfontosabb múzeuma és egyben kulturális központja, ami a "kötelező látnivalók" közé tartozik, ha a városban járunk.

(Képek a felsorolás sorrendjében.)

Autóbérlés Atlantában

Szállás Atlantábanatlanta aquarium

20 - World of Coca-Cola

Martin Luther King's Tomb

Centennial Olympic Park

Atlanta Art Center Building statue_2861c