Chicago látnivalók - mit érdemes megnézni a városban

Chicago az USA harmadik legnépesebb városa a Michigan-tó partján Illinois államban. Lássuk mit érdemes megnézni, ha ebben metropoliszban járunk.

Michigan egyik elsődleges látnivalója a Michigan-tó. Míg sok amerikai nagyvárosban a folyók és tavak környékét gyárak és ipari területek veszik körül, addig Chicagoban ezzel szemben szebbnél-szebb parkok pl. Grant park, melynek Buckingham szökőkútja kétszer nagyobb, mint társa Versailles-ban (Latone szökőkút). Ezenkívül egy hatalmas bevásárlóközpont is van itt - Navy Pier- ahol számtalan  szórakozási lehetőség várja az odalátogatókat.

Late October on Lake Michigan

Számos érdekes múzeum is található a városban, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. (forrás:Wikipédia)

  • Chicago Cultural Center – (Chicagói Kulturális Központ) – 1897-ben épült, mint Chicago első nyilvános könyvtára. Az épületben található a városba látogató turisták számára roppant hasznos 'Visitor Information Center', valamint több galéria és kiállítóterem. A Preston Bradley Hall látványossága egy 11,5 méter magas Tiffany üvegkupola.
  • Chicago History Museum – Várostörténeti múzeum
  • DuSable Museum of African-American History – A fekete-amerikai kultúrát bemutató múzeum
  • Field Museum of Natural History – A város természettudományi múzeuma. Fő attrakciója Sue, a a világ legnagyobb és legteljesebb Tyrannosaurus rex csontváza, és a gyermekközpontú Egyiptom kiállítás.
  • Freedom Museum – A szabadság múzeuma, teljes egészében az amerikai alkotmány első passzusának szentelve.
  • Mexican Fine Arts Center Museum – A mexikói, latin-amerikai és chicano kultúrát mutatja be.
  • Museum of Contemporary Art – Modern művészetek múzeuma, kizárólag 1945 után született alkotások találhatóak benne.
  • Museum of Science and Industry in Chicago – Tudományos-tehnológiai múzeum, érdekessége egy második világháborús tengeralattjáró és egy működő szénbánya.
  • Peggy Notebaert Nature Museum – Ökológiai múzeum, a lepkekiállításuk egyedülálló
  • Oriental Institute – a University of Chicago része, múzeum és oktatási intézmény is, a világ egyik legkiválóbb egyiptomi és közel-keleti gyűjteményével rendelkezik. Az intézet egyik tanára szolgált mintául Indiana Jones figurájához.

Chicago Cultural Center

Chicago a zene városa is, megtalálható itt minden stílus a jazz, annak az első otthona volt, a hip-hop és a rock is nagyon népszerű. Chicagoból indultak el olyan együttesek, mint a The Smashing Pumpkins, a Fall Out Boy vagy éppen a Big Black.

Éhezni sem fogunk a városban, mert rengeteg étterem található itt - a számuk 7 és 15 ezer közöttire tehető. Ezek közül érdemes kiemelni a Lincoln parkban található Charlie Trotter's-t. A pizza is természetesen elmaradhatatlan ebből a városból is, híres pizzázók közé tartozik a Gino's East, Pizzerias Uno vagy a Due.

Chicago pizza

Chicago a sport városa is. hiszen a város ad otthont Chicago White Socks és Chicago Cubs csapatnak, az NFL-ben szereplő amerikai futball csapatnak, a Chicago Bears-nek, az MLS-ben szereplő focicsapatnak, a Chicago Fire-nek, az NBA-ben szereplő Chicago Bullsnak, Chicago Sky női korárlabda csapatnak valamint a Chicago Blackhawks hokicsapatnak is büszkélkedhet.

Chicago Bulls

Chicago egy igazi színes város, ahol mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.

Autóbérlés Chicago 

Hotelek Chicagoban