Florida üdülővárosai - Palm Beach

Ki ne hallott volna már a floridai Palm Beachről, az amerikai és nemzetközi felső tízezer kedvelt luxus üdülőhelyéről. Ha a városban járunk lépten-nyomon szebbnél-szebb palotákba botlunk. A város főutcája a Worth Avenue, ahol számtalan galéria, étterem és luxusüzlet található.

Éghajlata trópusi, ami azt is jelenti, hogy még télen sem csökken a hőmérséklet 18 fok alá. A nyár májustól októberig tart és meglehetősen párás, átlaghőmérséklet 30-32 fok. A tél pedig novembertől áprilisig tart, 24-27 fokos hőmérséklettel.

Palm Beach nevezetességei közé tartozik a :

  • Breakers Hotel: 1896-ban nyitotta meg kapuit a látogatók és turisták előtt, a mai napig is fogad vendégeket, a város látványosságai közé tartozik különösen impozáns építészeti jellege miatt.
  • Four Arts Garden: Palm Beach híres botanikus kertje, ami sajnos megsemmisült a 2004-es hurrikánban, de szerencsére 2007-ben újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Megcsodáhatjuk itt a kínia kertet (Chinese Garden), a spanyol kertet (Spanish Garden), mindekettő nagyon figyelemre méltó.
  • Mar-a-lago Club: a felső tízezer klubja, épülete csodálatos, ha kedvünk tartja (és pénztárcánk engedi) elkölthetünk itt egy finom ebédet, de ellátogathatunk  a klub spajaba is.
  • Flagler Museum/Whitehall: érdekes kiállításokkal várja a látogatókat, a múzeumnak egy nagyon szép épület ad otthont (ezt már megszokhattuk itt Palm Beachen). Ha a városban járunk, semmiképpen se hagyjuk ki ezt a látnivalót.
  • Pan's Garden: Palm Beach szerencsére bővelkedik csodálatos botanikus kertekben, ehhez tartozik a Pan's Garden is, ami közel 300 floridai különleges növénynek ad otthont.
  • Palm Beach strandjai: Ha Florida, akkor természetesen a híres strandok sem maradhatnak ki, pár strand, ahol megmártózhatunk a környéken (a teljesség igénye nélkül): Carlin Park, Coral Cove Park, DuBois Park, Gulfstream Park, Juno Beach Park.

Autóbérlés Floridában Palm Beach Szállás

The Breakers Hotel Palm Beach Entrance

Florida - Palm Beach - Philip Hulitar Sculpture Garden

Florida - Palm Beach: Mar-A-Lago

Flagler Museum

Florida - Palm Beach - Pan's Garden

Coral Cove Park Sunrise at Jupiter Island Beach