San Francisco látnivalói

 A Conde Nast utazási magazin minden évben tart egy felmérést, amiből kiderül, hogy melyek az USA leglátogatottabb és legnépszerűbb városai. Ezek közé tartozik San Francisco is. Frisco Kalifornia negyedik legnagyobb városa, a Nagy San Francisco területén mintegy 7 millió ember él, ebbe természetesen beletartoznak elővárosai is pl. Oakland, Berkeley, Hayward, Fremont, Sunnyvale, Santa Clara és San Jose. 

Ha belvárost szeretnénk megnézni, akkor érdemes a 49 mile Scenic Drive-ot választani, ami nem más, mint egy híres panorámaút. Az út során számtalan szebbnél-szebb emlékművet, különleges múzeumokat látogathaunk meg.

Érdemes tüzetesebben megnéznünk a Grace Cathedralt, ami a párizsi Notre Dame mintájára épült, de hagyjuk ki a festő szigeten fekvő The Palace of Fine Arts múzeumot, aminek egy nagyon szép palota ad otthont és a San Francisco National Maritime Museum-ot, aminek épülete egy óceánjáróra emlékeztet. Az utóbbi múzeumban hajózási régiségeket és ereklyéket állítanak ki.

San Francisco - Marina District: Palace of Fine Arts

A város kereskedelmi központja az ún. Financial District, ahol rengeteg felhőkarcolót láthatunk, ezek közül legszembetűnőbb a Transamerica Pyramid. Ha szeretnénk ellátogatni a város főterére, akkor sétáljunk el a Union Square-re, ahol számos bevásárlóközpont és híres üzlet is található. A teret nagyon szép pálmafák díszítik.

Mint minden amerikai metropoliszban itt is megtalálható a kínai negyed, ez viszont abban különbözik a többitől, hogy ez a legnagyobb az egész USA területén. Itt aztán válogathatunk a különféle kínai üzletekből és éttermekből. Ne hagyjuk kis a Chinese Historical Society-t sem, mert itt bepillantást nyerhetünk a kínai etnikum életébe és abba is, milyen szerepet játszottak/játszanak a város életében. Ezenkívül érdekes kínai művészeti kiállításoknak is otthont ad.

Union Square, San Francisco

 

Az olasz negyed sem maradhat ki, ha a Friscoban járunk. Ez az ún. North Beach, ami számtalan érdekes látnivalóval vár minket. Többek között itt található a város legrégebbi kávéháza (ha már az olaszokról van szó), a Caffe Trieste. Az igazi éjszakai életet pedig a Condor Club elnevezésű klubban ismerhetjük meg. A világ leggörbébb utcájának nevezett Lombard Street is itt található. A művészetek kedvelőinek figyelmébe ajánlom a San Francisco Art Institute-ot, ahol nagyon híres művészeti gyűjtemény nézhető meg. A város panorámája pedig a Coit Tower-ből a legszebb - a Telegraph Hill - tetején fekszik.

Autóbérlés San Franciscoban 

San Francisco szállás

Lombard Street