Philadelphia látnivalók

Philadelphia az ötödik legnépesebb város az USA-ban és érdekessége még, hogy Washington D.C előtt az ország fővárosa volt. Pennsylvania államban fekszik és a keleti part második legnagyobb városa, mely egyben jelentős oktatási és kulturális központ. Az egész USA legrégebbi és legtörténelmibb települése, London után a második legnagyobb angolul beszélők által lakottt város.

Philadelphiában sem fog unatkozni, aki a városba látogat hiszen számtalan múzeum, galéria található a városban. Ezek közé tartozik a:

  • Fine Arts Pennsylvania Academy
  • a Rodin Museum, ami Auguste Rodin műveinek Franciaországon kívüli legnagyobb gyűjteménye
  • Philadelphia Museum of Art - az USA legnagyobb képtára
  • Franklin Institute - a város legjelentősebb tudományos múzeuma, amely tartalmazza a Benjamin Franklin National Memorialt, valamint az Archaeology and Anthropology Pennsylvania Museum Egyetemet is.
  • National Constitution Center
  • Eastern State Penitentiary

A kulturális progamok után természetesen meg is éhezik az ember, emiatt sem kell aggódni, hiszen nagyon sok neves étterem található a városban, ezek közé tartozik a Le Bec-Fin és a Morimoto, amit a híres séf Masaharu Morimoto üzemeltet, de megtaláljuk itt az olasz, vietnámi és ázsiai konyhát is.

Természetesen Philadelphiában is van egy érdekes piac - mint minden metropoliszban - a Reading Terminál piacán friss zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, virágokat, kézműves termékeket és házi készítésű sajtokat is árulnak. A legtöbb friss árú az amish farmeroktól származik. 

Akit érdekel a tűzoltás története, az mindenképpen látogasson el a Fireman's Hall tűzoltó múzeumba - a belépés ingyenes.

A philadelphiai LOVE park egy különleges hely, ahol a szökőkút mellett egy "love"szót formázó szobor is látható.

Az USA hat pénzverdéjének egyik is itt található (szintén ingyenesen látogatható), bepillanthatunk egy ma is működő pénzverde életébe, 1792-ben itt készültek az első amerikai érmék.

Autóbérlés USA-ban

Philadelphia Philadelphia-002 Philadelphia Philadelphia 01 Philadelphia Art Museum