Houston látnivalók

Houton talán nem tartozik a legnépszerűbb turistahelyek közé, de érdemes meglátogatni Texas állam legnagyobb városát. A Mexikói-öböl patrtján fekvő városban mintegy 2 millió ember él. Fontos ipari, közlekedési, kereskedelmi, oktatási , kulturális és űrhajzózási központ. Kikötője is hatalmas, így naponta több ezer hajó fordul ott meg naponta.

A város számos egyetemnek ad otthont, többek között itt található a University of Houston, a Rice University, a Houston Babtist University és a University of St. Thomas. A városban hatalmas felhőkarcolók találhatók, a város hagy cégeknek ad otthont. Unatkozni biztosan nem fogunk ebben a városban, hiszen ellátogathatunk a Montrose District nevű szórakoztató negyedbe. Itt rengeteg galéria, étterem, bár és éjszakai klub található.

Houston igazi zöld város, amely csodálatos parkokkal büszkélkedik, ilyen pl. a Bayou Bend vagy a Memorial Park, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Ha érdekelnek minket a festmények, akkor vegyük az irányt a Museum of Art-ba, ahol megcsodálhatjuk Renoir, Manet, Max Ernst és Picasso műveit.

A város híres látnivalói közé tartozik a San Jacinto Battleground, amely a texasi köztársaságnak állít emléket, a San Jacinto emlékoszlop 184m magas. Az űrkutatás hívei mindenképpen látogassanak el a Space Center Houston központba, amely az amerikai űrhajózás központja és ahol az űrhajózás történelmével ismerkedhetünk meg, különböző kiállítási tárgyat és űrfelszerelést nézhetünk is meg.

Autóbérlés USA

Houston hotelek

Monument and Clouds

houston skyline