Martha's Vineyard látnivalók

Martha's Vineyard Massachusetts államban található sziget Cape Cod-tól délre. Érdekessége, hogy nem köti össze híd a szárazfölddel, csak hajóval, komppal vagy repülővel lehet megközelíteni. Egy igazi nyaralóhely, amely nyaranta akár 100 ezer turistát/nyaralót is vonz - az állandó lakosok száma 15 ezer. Nem véletlenlül, hiszen tényleg gyönyörű tengerparttal büszkélkedhet.

Martha's Vineyard nagyon népszerű a politikusok és a híres emberek körében is, sokaknak van közülük nyaralója itt - ezek közé tartotik Barack Obama, Bill Clinton és Hillary Clinton, David Letterman, Meg Ryan és még sorolhatnánk. Talán ennek is köszönhető, hogy az árak itt kb. 60%-kal magasabbak, mint az USA más területein, az ingatlanárak pedig 95%-kal (!!)

Éghajlata nagyon kedvező, nyáron a hőmérséklet nem megy fel 32 fok fölé, valószínű, hogy ezért is látogatják olyan sokan.

Legfontosabb látnivalói közé tartoznak a:

  • Strandok: bátran mondhatjuk, hogy az egész sziget egy nagy strand. Amerre a szem ellát hosszú, fehérhomokos strand. A víz hőmérséklete augusztusban a legideálisabb. Vannak nyilvános strandok, de vannak privát területek is. Lista Martha's Vineyard strandjairól.
  • Világítótornyok: Összesen 5 világítótorony "üzemel" a szigeten, ezek közül a leghíresebbek a Gay Head & East Chop Lighthouses. Mindegyik makulátlan állapotban van és tényleg érdemes őket felkeresni.Az előbbi 150, az utóbbi 130 éves.

  • Gingerbread Cottages: ahogy a neve is mutatja igazi kis mézecskalács házak, mindegyik az USA egy-egy időszakának jellegzetes időszakát örökíti meg. Magántulajdonban van a 180 ház az Oak Bluffs szívében.

  • A híres körhinta: a Flying Horses Amerika legrégebben üzelemő körhintája - 1884 óta repíti a kicsiket és nagyokat.  A sziget legrégebbi turista látványosságai közé tartozik.

  • Mytoi Garden: a nyugalom és béke szigete, egy csodálatos japán kert különleges növényekkel.

  • Colonial Edgartown: a sziget legnagyobb városa, ahol érdemes kicsit elveszni a girbe-gurba hangulatos utcákon, itt minden a bálnavadász hajók kapitányaira és azok történeteire emlékeztet.

Autóbérlés az USA-ban >>

Szállás a szigeten >>

És az elmaradhatatlan képek a szigetről:

Martha's Vineyard - Massachusetts

Vineyard Sound - Martha's Vineyard - Massachusetts Martha's Vineyard - Massachusetts Gingerbread Houses Summertine Flying Horses Martha's Vineyard - Massachusetts