Top 10 legnépszerűbb USA város - olvasók szavazata alapján

Az USA-ban rengeteg látnivaló van, nehéz kiválasztani, hogy hová is utazzunk. Szerencsére az olvasók szavaztak és ebben az évben is kiosztották a World's Best Awards díjat. Jöjjenek a legjobbak a teljesség igénye nélkül.

3751502079_e6549c6e01_z.jpg

Chicago: a hetedik helyen áll Chicago, ezt elsősorban köszönheti történelmi épületeinek, kiváló éttermeinek és csodálatos kilátásnak, ami a Michigan-tóra nyílik. Ha a városban járunk semmiképpen se hagyjuk ki a Chicago Riverwalk-ot, ami egy csodálatos sétány a Chicago-folyó partján tele éttermekkel, kiülős helyekkel és hajó kölcsönzőkkel. A Millennium Park is az érdekes látnivalók közé tartozik különleges művészeti projektjeivel és nagyon szép kertjeivel. A parkban ne felejtsük el megnézni Anish Kapoor Cloud Gate elnevezésű szobrát, a Jay Pritzker Paviliont és Crow Fountain-t, a szökőkútban játszhatnak a gyerekek. Nyugodtan engedjük bele őket.

15377047497_2b069430e5_z.jpg

 

San Francisco: az ötödik helyen áll a "foodie mekka" San Francisco. Minden szombaton termelői piacot - farmers' market - tartanak a csodálatosan restaurált Ferry Building-ben (1898). Nemcsak piac van itt, hanem 40 gourmet üzlet is, ahol minden megkapható, ami szem-szájnak ingere. A San Francisco City Guides rendszeresen szervez ingyenes városnéző túrákat, amelyek minden héten kedden és szombaton vannak és délben indulnak. Ha ebédidő, akkor irány az Aster étterem, ahol hamisítatlan kaliforniai ízeket kóstolhatunk meg. A Good Hotelben pedig még az igazi ökoharcosok is jól éreznék magukat, mert a az ágykeretek újra felhasznált fából készülnek, a lepedők pedig 75%-ban újrahasznosított üdítősüvegekből. Ja, és még kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség.

4120753771_3afcbfec76_z.jpg

Santa Fe: negyedik helyen áll Új-Mexikó tagállamának fővárosa Santa Fe, ami elsősorban történelmi emlékeiről híres. A Plaza Santa Fe belvárosának egyik leghíresebb és legszebb része, ahol a 400 éves San Miguel kápolna is megtalálható. A Georgia O'Keeffe múzeum sem hagyható ki, de a Museum of International Folk Art (népművészeti múzeum) is említésre méltó, mert ott kb. 20 ezer 19-20. századból származó textíliát és ruhadarabot mutatnak be. Guatemalai, svéd, zambiai, indonéziai és japán népművészet is feltűnik a múzeumban. A Santa Fe Sage Inn szálláshely a Plaza közelében található, szobák $99 és 115$ között, ingyenes reggeli jár a szobákhoz.

8253571337_5211536105_z.jpg

New Orleans: a második helyen végzett ez a különleges amerikai város, ami hatalmas fejlődésen ment keresztül. Hetente nyílnak az újabbnál újabb hotelek, éttermek és üzletek. New Orleans legfelkapottab szállodája mostanában a 167 férőhelyes Old 77 Hotel & Chandlery, ami egy 1854-ben épült és átalakított raktárépület. Mi a különleges ebben a hotelben? Nos, kiválaszthatjuk, hogy milyen párnán szeretnénk álomra hajtani a fejünket; saját, hangulatunknak megfelelő Spotify csatorna és francia-karib étterem áll a rendelkezésünkre, ahol a híres séf Nina Compton irányítja a konyhát. Mindez már 109 dollárért elérhető és csak három háztömbre található a French Quarter. Ha egy kis friss levegőt szeretnénk szívni, akkor irány a Marigny-Bywater városrész, aminek 2.2 km hosszú sétánya van a Mississippi folyó mentén. Lehet itt kerékpározni, de piknikezhetünk is a Piety Wharf mellett fekvő parkban. A város egyik leghelyesebb üzlete az Exodus Goods, ahol NOLA dizájnerek ruháit vásárolhatjuk meg.

6349710040_d6b09c28b6_z.jpg

Charleston: a dél-karolinai Charleston ideális kikapcsolódást biztosít kisgyerekes családoknak és pároknak is. A közel 5 km hosszú bevásárló utcája telis-tele különleges kis butikokkal, például itt található a Heirloom Books is. 2005-ben megnyitották a gyalogosok és a kerékpárosok előtt az Arthur Ravenel Jr. hidat az , így mára már szokássá vált, hogy a családok együtt felsétálnak a hídra és ott képet készítenek. A Marion Square-en minden héten Farmers Marketet tartanak az elmúlt 200(!!) évben. A piacon vásárolt finomságokat az emberek a fűre letelepedve fogyasztják el. Charleston különleges hotelei közé tartozik a The Vendue, ahol délutánonként művészeti kiállítást tartanak és még egy kis borra is vendégül látják az embereket. Charleston természetesen elnyerte az első helyezést.

A teljes lista:

1. Charleston, Dél-Karolina

2. New Orleans

3. Savannah, Georgia

4. Santa Fe, Új-Mexikó

5. San Francisco

6. Quebec City, Quebec

7. Chicago

8. New York City

9. Victoria, Brit Columbia

10. Asheville, Észak-Karolina

Autóbérlés az USA legnagyobb városaiban >>

Hotelek az USA-ban >>