Irány Amerika – Szálláslehetőségek az USA-ban

 

Az utazás megszervezésésnek egyik fontos eleme a szállásfoglalás. Természetesen az Egyesült Államokban minden kategóriában és árfekvésben kínálnak szállást, de esetenként nem árt körültekintőnek lenni.

 

A legegyszerűbb persze, ha egy utazási irodánál befizetünk egy útra, ahol a szállás is benne van az árban, így ebben az esetben ez nem igényel szervezést.

 

Ha valaki magának szeretné összeállítani az utazás programját és lefoglalni a szállást is, azoknak hasznos lehet a következő néhány lehetőség a sok közül.

 

Hotel

Ezt nem igényel külön magyarázatot, hotelek széles választéka mindenhol megtalálható, minden kategóriában. Az árak nagyban függnek a hotelek elhelyezkedésétől, persze belvárosi szállodákban is lehet találni nagyon jó ajánlatokat. Néhány tipp:

 

 

Hotelek az Egyesült Államokban

Hotelek New Yorkban

Hotelek Floridában

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hostel

Pénztárca kímélő szállások, vagy másnéven ifjúsági szállások. Tulajdonképpen itt csak ágyat foglalunk, és a szobát meg kell osztani másokkal is (legtöbbször idegenekkel). Gyakori a 4, 6 és 10 ágyas szoba, bár az újabb hostelek ajánlanak 2 ágyas szobákat igazán elfogadható áron. Jó választás lehet kisebb csoportoknak, akik egy egész szobát le tudnak foglalni, valamint a hátizsákos túristáknak és az alacsony költségvetésből utazóknak.

 

 

Hostel foglalás az USA-ban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bed & Breakfast

 

Legtöbbször ezeket az USA-ban műemlék jellegű házakban alakították ki. Igazából magánszállás, ahol saját szobát, fürdőszobát és bőséges reggelit is tartalmazza az ár. Gyakori rövidítése a BandB vagy B&B.

 

 

Bed & Breakfast szállások az USA-ban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motel

 

 

A motorist és a hotel szókombinációjából született.  Főleg az autóval, motorral utazók kiszolgálására specializálódott szállások, gyakran a településektől távolabb, vagy azok szélén találhatóak. Jellemzője még, hogy saját parkolója van és a szobák ajtajai közvetlenül arra nyílnak. Jó választás azoknak akik az Egyesült Államokban az autóbérlést választják, és szeretnének eljutni távolabbi helyekre is.

A legtöbb motel igényes szállásokat kínál, viszont akad jó pár amelyek felett megállt az idő és látogató sem a legjobb körökből kerülnek ki. Ezeket ajánlatos elkerülni, ha kétségeink vannak még a fizetés előtt nézzük meg a szobát, ha nem tetszik egyszerűen álljunk tovább.

A “Road 66” utazóinak ajánlott a következő, az út mellett található legjobb motelek gyűjteménye: 

 

Road66motels.com

 

Motel foglalás:

www.motel6.com

www.super8.com