Denver - Colorado

Denver városa Colorado államban található és egyben a Közép-Nyugati régió egyik legjelentősebb gazdasági központja. A South Platte folyó halad át rajta, nyugatról pedig a Sziklás-hegység határolja. A város a hegyi-időzónába esik (MST; UTC-7).

Denver éghajlata a félszáraz kontinentális jellemzi. 300 napot süt a nap egy évben. Nyáron az átlaghőmérséklet 31-34°C, míg télen akár lekúszik a hőmérő higanyszála a mínuszokba is, az eddig mért leghidegebb -34°C (ez azonban szerencsére nem gyakori). Ha hó esik, nem sokáig marad meg, mert az enyhe idő miatt nagyon gyorsan elolvad.

Számtalan látnivalóval várja a látogatókat, lehet, hogy még egy hét sem elég arra, hogy bejárjuk az egész várost és neveztességeit.

  • Colorado State Capitol: csodálatos panoráma tárul innen a szemünk elé. 1609m magasan fekszik és a Sziklás-hegység környező 200 hegycsúcsát megszemlélhetjük innen. Hétköznapokon ingyenes túrán kereshetjük a fel a kapitóliumot.
     
  •  Denver Art Museum: Denver művészeti múzeumának futurisztikus épületét Gio Ponti olasz építész tervezte, tulajdonképpen úgy néz ki, mint két hatalmas erődítmény. Az amerikai őslakosok egyik leghatalmasabb kiállítási anyaga ebben a művészeti múzeumban látható.
     
  •  U.S Mint: a pénzverde, ahol megismerhetjük, hogyan is készül a dollár. Ingyenes túrán bepillanthatunk a denveri pénzverde életébe. 50 millió érmét gyártanak le itt egy nap alatt!!
     
  • Larimer Square: Denver egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, ezenkívül számtalan étterem, elegáns kávézó és éjszakai klub is megtalálható itt.
     
  • Confluence Park: Denvert 1858. novemberében, mint bányavárost alapították, ezen a területen, ahol ma a Confluence Park fekszik. Ma a park otthont ad többek között a Downtown Aquariumnak is.
     
  • City Park - Denver: Ha gyerekekkel utazunk a városba, mindenképpen látogassunk el a Ciry Parkba, ahol meglátogathatjuk a híres denveri állatkertet - Denver Zoo, vagy a denveri természettudományi múzeumot - Denver Museum of Nature and Science.
     
  • Buffalo Bill Museum and Grave: Kicsik és nagyok egyik legérdekesebb látnivalója a híres Buffalo Bill múzeum, ahol a vadnyugati hős sírját is megnézhetjük. Igazi vadnyugati hangulat!

 

Autóbérlés Denverben

Denver Szálláshelyek

Denver State Capitol

IMG_8574

daisies

City Park - Denver Colorado

Colorado - Golden: Buffalo Bill Museum and Grave - Buffalo Bill's Wild West