New York 10 legjobb strandja - 1. rész

Ilyenkor nyáron mindenki örül, ha eljut a strandra. Igy vannak ezzel a New York-iak is, hiszen a városból jó néha "kiszabadulni" és a tengerben úszni vagy nagy sétákat tenni a dűnék között. Összegyűjtöttem Nektek a 10 legjobb és legszebb strandot New York környékén. Fontos tudni, hogy az összes ingyenesen látogatható.

  1. Fort Tilden Beach: New York féltve őrzött titka ez a strand, ami kb. 5km hosszú és másfél évig tartott, míg újra visszanyerte eredeti állapotát a Sandy hurrikán után. Ez még az a tengerpart, ahol nem fognak a törülközők egymásba érni és itt tényleg lehet relaxálni, mert nem zavar senki (még nyári hétvégéken sem). Kicsit nehezen megközelíthető, autóval vagy metróval ide ugyanis nem lehet eljutni. A kerékpár a legpratikusabb, ha meg szeretnéd nézni ezt a strandot. A piknikkosár vagy a hűtőtáska sem árt, mert itt bizony nincsenek tengerparti bárok, éttermek.

    5773224449_485bb19b21_z.jpg

  2. Coney Island Beach: talán nem a legnépszerűbb strand a környéken, de van egy bizonyos varázsa. Magába foglalja a régit és az újat, igazi látványosság Brooklynban. Egy a lényeg - a helyiek imádják.

    12734917794_b9578132f7_z.jpg

  3. Brighton Beach: sokan csak "kis Odesszának" hívják ezt a partot, mert annyi az orosz étkezde a parton, hogy csak na. Coney Island mellett fekszik egyébként.

    Brighton-Beach-Brooklyn-NYrobertflickr.com_.jpg
  4. Jacob Riis Park Beach: ha el akarsz menekülni a világ elől, akkor ez a legtökéletesebb hely. Szép homokos strand, a Gateway National Recreation Area része. Egy igazi nyugis hely, ami igazán eklektikus társaságot vonz. Ide is érdemes egy kis elemózsiát magunkkal hozni, mert nem sok helyen lehet venni ilyesmit.

    5894770161_2c9a04ef47_z.jpg

  5. Jones Beach: New York leghosszabb strandja, kb. 10km hosszú, ahol igazán hosszú sétákat lehet tenni és nyugalomra találni. Van itt egy 3km hosszú sétaút, 2 uszoda, minigolf és a Theodore Roosevelt Nature Center. 


    5021482597_ac30ef126e_z.jpg

Folyt. köv. 

Fedezd fel az USA legszebb tájait >>

Ha pedig szállásra is szükséged van