New York-i túrák – Governor Island

 Governor Island az egykori katonai támaszpont egy közkedvelt kirándulóhely New York-ban. Még mindig megtalálhatóak a támaszpont épületei, valamint két 1812-ből származó erődítmény, azonban semmilyen hadi célra nem használják már. 200 éven keresztül brit és amerikai támaszpontként szolgáló sziget mintegy 3500 embernek adott otthont, nemrég a híres amerikai üzletember – Donald Trump – is szerette volna megvásárolni ezt a stratégiai fontosságú helyet (és luxusapartmanokat akart felhúzni a szigetre), de szerencsére nem eladó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Governor Island - NY

 

Komppal juthatunk át a szigetre és ott sétálhatunk, túrázhatunk, kerékpározhatunk vagy akár piknikezhetünk is, de ne felejtsünk el piknikhez elemózsiát is vinni, hiszen a szigeten nincs semmiféle üzlet vagy étterem. (Azon kevés helyek egyike New York-ban.)

Ún. Park Ranger túrákat is szerveznek a szigeten, aminek segítségével megismerhetjük a sziget történetét, többek között azt is, hogy miért nevezték az indiánok “Nut Island”-nak – azért egyébként mert nagyon sok tölgy és diófa található rajta.

Minden évben hétfőtől péntekig látogatható, de igyekeznünk kell, mert csak október 10-ig. Ingyenes kompjáratok közlekednek a Governor Island és Manhattan’s South Ferry Terminal valamint a Brooklyn’s Pier 6 között. A menetidő csak 30 perc.

További infó a szigetről itt>>

****

Autóbérlés New York

Szállás New York

****