Pizza túra New Yorkban

 Staten Island elsősorban - főleg a mendemondák szerint - az olasz maffiáról híres, de van még valami, ami Olaszországhoz kapcsolódik New York ezen részén - mégpedig a pizza. Túravezető - Larry Ambrosino - szerint érdemes üres hassal a pizza túrára érkezni, mert 4 azaz négy darab pizzériába látogatnak el:

  • Denino's - NY polgármesterének a kedvenc pizzériája
  • Jimmy Max
  • Joe and Pat's
  • Lee's Tavern

Willowbrook Park , fotó: andyinnyc - Flickr

Természetesen nemcsak az evésről szól ez a túra, hanem Larry bemutatja Staten Island-ot is. Mivel imádja a szülővárosát, ezért élvezettel vezeti végig a látogatókat ebben a városrészben. Többek között ellátogatnak a híres viktoriánus körhintához a Willowbrook Parkban, megnézik a St George's színházat, ahol nem is olyan rég Tony Bennett játszott és Liza Minelli is fellép ebben a hónapban. A híres New York-i albán mecset - Albanian Mosque is ebben a negyedben található, valamint Grymes Hill - a Wall Street milliomosainak lakóhelye, ahonnan csodálatos kilátás nyílik egész Manhattenre.

Vannak hétvégi pizza túrák, általában szombaton tartják: 40 dollár/fő, de ez az ár már tartalmazza az étel és italok árát is. Hétköznap csak 30 dollrába kerül.

Bővebb info Staten Islandról 

Autóbérlés USA-ban

New York szállás

 

 

fotó:Adam Kuban - Flickr