Atlanta látnivalók - 2. rész

Az előző blogbejegyzésben már kezdtünk megismerkedni Atlanta látnivalóival, most szeretném ezt a listát folytatni, mert ez a metroplisz rengeteg nevezetességet és érdekességet kínál az odalátogatók számára.

  • CNN stúdiók: izgalmas élményben lehet részük azoknak, akik befizetnek a CNN tv-s túrára. Az 55 perces tv túrán a látogatók bepillantást nyerhetnek a CNN életébe a színfalak mögött. 10 percenként indulnak a túrák és érdemes előre helyet foglalni.
  • Atlanta History Center: akit érdekel a város történelme és kultúrája, annak melegen ajánlom ezt az interaktív múzeumot, ami egy skanzen is egyben. A gyerekek is biztosan élvenzi fogják, hiszen még játszóház is található a múzeum területén.
  • Margaret Mitchell House: bizonyára ismerősen cseng az Elfújta a szél írőnőjének a neve, aki itt született Atlantában. Az ő emlékmúzeumába is ellátogathatunk.
  • Atlanta botanikus kert -Atlanta Botanical Garden:a 12 hektáron húzódó park különleges orchideáknak és rózsáknak ad otthont, valamint egy mesterségesen kialakított erdőnek, ahol szinte a lombkoronában sétálgathatunk - 12 m-re a föld felett - ez az ún. Canopy Walk. Minden korosztály megtalálja itt a szórakozást, érdekes túrákat tartanak, sőt még éjszakai túrákat is.
  • The Fox Theatre: számtalan kulturális progrmanak ad otthont pl. moziműsornak, opera előadásnak, szinházi előadásnak, koncerteknek és még Broadway shownak is. Az évente 75 ezer látogatót fogadó színház az 1920-as években épült, formája egy mecsetre emlékeztet.

Autóbérlés Atlantában

Szállás Atlantában

Képek a látnivalók sorrendjében láthatók:

CNN 2

Front Entrance and Portico, Swan House, Atlanta

Margaret Mitchell House

Henry Moore at the Atlanta Botanical Garden - A Photo Collage / Mosaic

Fox Theatre