Indianapolis látnivalók - USA városai

Indianapolis Indiana államban fekszik és az USA 12.legnagyobb városa. "A versenyek fővárosának" (Racing Capital of the World) nevezik, mert számtalan versenyt tartanak a városban pl. Indy 500 és Allstate 400.

A várost nyáron kellemes éghajlat jellemzi, átlaghőmérséklet 26 fok, míg télen a leghidegebb hónap január 1 fokos átlaghőmérséklettel.

Szép, magas felhőkarcolókkal is találkozunk a városban, ezek közül a legmagasabb a Chase Tower 252m, a második legnagyobb a OneAmerica Tower 162 méterrel.

Egy biztos a városban járva senki sem fog unatkozni, hisz számtalan park, múzeum, galéria és látványosság található a Indianapolisban.

Ezek közül szeretnék most párat ajánlani. Top 5 látványosság:

  1. The Children's Museum of Indianapolis: gyerekmúzeum, ami nemcsak a kicsiknek, de a nagyoknak is hatalmas élmény. Vannak itt dinoszauroszok, vonatok, planetárium - meglátogatása akár egy napot is igénybe vehet.
     
  2. The Indianapolis Museum of Art és az Oldfields Estate and Gardens: ez a nevezetesség szintén említésre méltó. A városi művészeti múzeumnak egy nagyon modern épület ad otthont és hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik. A múzeum udvarán található az Oldfield kúria, amely az 1930-as évekből származik, a kertje még az épületnél is csodálatosabb; főleg tavasszal virágzás idején.
     
  3. White River State Park: a parkba azért is érdemes ellátogatni, mert nem egy egyszerű zöldövezet, annál sokkal több. Itt található egy hatalmas IMAX mozi, állatkert (The Indianapolis Zoo),Indiana State Museum (Indiana állami múzeum), a Central Canal-t pedig felfedezhetjük hajóval, de lehet itt kerékpározni is.
     
  4. Verizon Wireless Music Center: Egy kis zenére vágyunk, akkor látogassunk el ide. A város hatalamas szabadtéri koncertterme (van fedett része is), ahol a rocktól a country-ig nagyon széles a repertoár.
     
  5. The Monon Trail: lehet itt kerékpározni, görkorcsolyázni és túrázni is. A túraútvonal Indianapolis downtown-ból indul és 16km hosszú a város területén. 


Autóbérlés az USA-ban

Indianapolis szállás

Indianapolis Alignment

Fountain

White River Park