Borkedvelők figyelem - ha bor, akkor Napa Valley

Napa Valley

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy a Napa Valley egyet jelent a pincészetekkel és a finom borokkal. Aki szereti ezt a nedűt, annak mindenképpen el kell látogatni az Egyesült Államok ezen tájára, egészen biztos, hogy nem fogja megbánni.

Rengeteg pincészet van itt, a Robert Mondavi Winery például a legnagyobbak közé tartozik és rengeteg látogatót vonz. Akit viszont a meghittebb és családiasabb helyek vonzanak, annak nkább az O'Brien Estate-et ajánlom.

Látnivalók, amit érdemes felkeresni, ha valaki a Napa Valley-ban jár.

  1. Frog's Leap Winery: bio pincészet, az egyik legkülönlegesebb az összes közül.
  2. O'Brien Estate Winery: családias pincészet, csak 10 perce autóútra van Napa belvárosától
  3. Schramsberg Vineyards: Igazi vintage borokkal lehet itt találkozni.
  4. Castello di Amorosa Winery: a legtöbb pincészet nem gyerekeknek való, hiszen ők csak unatkoznának egy ilyen jellegű kiránduláson.Különleges hely, ahol még a hely építészeti múltjába is betekintést nyerhetünk.
  5. Far Niente: Előre be kell ide jelentkezni. Rengeteg fontos információt megtudhatunk a nagyon barátságos idegenvezetőtől. A pincészetet egy hatalmas virágmező veszi körül.
  6. di Rosa: a környék egyik legkülönlegesebb látványossága, ez tulajdonképpen egy szoborpark, ahol több mint 2000 kiállított darab van, amit 800 művész készített el. A sok-sok bor mellett felüdülést jelent ez a hely.
  7. Napa Valley Wine Train: utazó étterem, kitűnő ételek, kiváló borok és elsőrendű kiszolgálás. 25km kulináris csoda.
  8. Robert Louis Stevenson State Park: a sok finom étel és ital után kell egy kis mozgás is. Túracipőkre fel és indulás a vadonba.
  9. Robert Mondavi Winery: az egyik legnépszerűbb pincészet.

Autóbérlés az USA-ban >>

Szállások Napa környékén >>